• יו"ר החברה: ד"ר עידו לוריא
  • מזכ"ל: ד"ר אילן טל
  • גזברית: ד"ר אנג'לה דרניקוב
  • חברי ועד: פרופ' חגי חרמש
  • ד"ר מיכל רפפורט
  • ד"ר סעיד מוחמד מוסא
נגיף הקורונה

יו"ר איגוד הפסיכיאטריה: אל תזניחו את החולים הפסיכיאטרים במשבר הקורונה

איגוד הפסיכיאטריה דורש להקטין מיידית את התפוסה במחלקות האשפוז במרכזים לבריאות הנפש, לשחרר מאושפזים שניתן לטפל בהם במסגרת קהילתית ולהזרים למחלקות כמות גדולה של אמצעי מיגון וחומרי חיטוי

ד"ר צבי פישל, יו"ר המועצה הלאומית לבריאות הנפש. "יש פניות של מטופלים חדשים בקופות, במרפאות בתי החולים"

איגוד הפסיכיאטריה דורש לפעול מיידית להורדת התפוסה במחלקות האשפוז במרכזים לבריאות הנפש במסגרת ההתמודדות עם השפעות נגיף הקורונה.

יו"ר האיגוד, ד"ר צבי פישל, שיגר אתמול (ד') מכתב דחוף בנושא זה לשר הבריאות ולמנכ"ל משרדו בדרישה לאפשר שחרור לאלתר של מאושפזים מבתי החולים הפסיכיאטריים שניתן לטפל בהם במסגרת קהילתית, על מנת להקל על היערכותם של המרכזים לבריאות הנפש למקרה שבו חולים יידבקו בנגיף ויהיה צורך לאשפזם במתקנים אלה.

עוד הדגיש ד"ר פישל במכתבו שיש לחייב מסגרות דיור קהילתיות לקלוט חולים פסיכיאטריים באופן מיידי ובשונה מימי שגרה שבהם למסגרות הדיור הקהילתית יש שיקול דעת בנושא הזה.

ד"ר פישל הציע להכפיל את כוח האדם במחלקות על ידי גיוס סטודנטים, חיילים, תלמידים ומתנדבים שיוכלו לעזור למטופלים לשמור על הנחיות ההימנעות שקבע משרד הבריאות וכן לסייע בטיפול המומלץ על ידי הצוות המקצועי. זאת, על רקע מחסור הקיים כבר בשגרה של 100 רופאים וכ-100 תקנים נוספים לרופאים.

כמו כן התריע אגוד הפסיכיאטריה ש"יש להזרים מיידית כמויות גדולות של אמצעי מיגון, חומרי חיטוי ושמירה על ההיגיינה לבתי החולים הפסיכיאטריים מאחר שבמחלקות הללו הבלאי גדול יותר ממחלקות אחרות".

ד"ר פישל ציין כי עד כה לא הוציא משרד הבריאות הנחיות ברורות וסדורות לטיפול במאושפז במסגרת הפסיכיאטרית - כזה שצריך בידוד, או במאושפז שהתגלה כנשא או חולה בקורונה.

"אני מניף דגל אדום רגע לפני שיתפתח כאן משבר בתחום הפועל ממילא במצב קשה. אני קורא ומפציר בנוגעים בדבר שלא להזניח את כלל האוכלוסיות המוחלשות בחברה הישראלית, ובפרט את המטופלים הפסיכיאטרים", אמר ד"ר פישל.

נושאים קשורים:  ד"ר צבי פישל,  חולים פסיכיאטרים,  נגיף הקורונה,  בריאות הנפש,  חדשות
תגובות

אני מעבירה , היום בפורום זה . מכתב שהוא כבר המשך של מיכתב דומה הועבר ביום ראשול ללירון אבני מנהלת מרפאות חוץ של משאד הבריאות .
לא בא לי , (כבר אני כיום ניזוקה מזהום שנדבקתי במהלך העבודה . )
לא מעונינת להיות מובלת כצאן לטבח ולסכן א עצמי ואת משפחתי .
ראה תוכן המכתב :

לירון שלום,

למרות העדכון ששלחתי אליכם ביום ראשון כאשר רציתי לצאת לעבודה, ולמרות בקשותיי, גם אתמול וגם היום כאשר רציתי לצאת - הבנתי משיחות טלפון שעשיתי כי אין עדיין שום אמצעי מיגון מתאימים במרפאה. קרי:
1. אין מסכות פנים תקניות.
2. אין כפפות תקניות.
3. אין חליפות מיגון תקניות.
4. לא מתבצע ניקוי וחיטוי של אזור המשטחים הציבוריים, כולל דלתות, משטחי ישיבה וכיו"ב.
5. קיימות הנחיות שחולים עם סימפטומים אפר-רספירטורים צריכים להגיע לצוות הרפואי עם אמצעי מיגון. במרפאה אין כיום אמצעי מיגון כאלו לספק לחולים.

נאמר לי שאם אין ברצוני להגיע לעבוד במצב זה - עלי לקחת ימי מחלה. אין סיבה שאקח ימי מחלה היות אני רוצה לעבוד, אך המערכת לא מאפשרת לי לעשות זאת. מעבר לעובדה כי אני זקוקה לעבודה, חשוב לזכור מעל הכל כי מדובר בחולים עם מצוקה גדולה שרק הולכת ומחריפה לנוכח המשבר הנוכחי ואי-הוודאות הקיים סביבו.

אני מזכירה כי תפקידי במרפאה הוא 'מיון' - פגישה עם מטופלים המגיעים באופן דחוף. בשל המצב (כפי שציינתי לעיל) אני בטוחה כי מספר המגעים יגדל.

אני מבקשת כי כל אמצעי המיגון הנ"ל (הן לצוות הרפואי והן לחולים) יסופקו למרפאה בהקדם האפשרי, על מנת שניתן יהיה למנוע הדבקות וסיכון של הצוות הרפואי (חלקו מבוגר וחלקו האחר סובל ממחלות כרוניות). כמו כן, חשוב לפתוח מערכת תקשורת בין אנשי המרפאה לבין ההנהלה, אשר לא תהייה מבוססת רק על אי-מיילים המגיעים למרפאה בלבד ומונעים מידע ותקשורת תקינה.

לחלופין, ניתן למצוא פתרונות אחרים, כגון יעוץ דרך סקייפ (או כל מערכת אחרת לטיפול וניתור מרחוק). ידוע לי כי מרפאות רבות, במיוחד בפסיכיאטריה, עברו למתכונת עבודה.

לאור הנאמר לעיל - אבקש לדעת מה עלי לעשות ביום ראשון. באין תשובה מכם - אאלץ לפנות למקורות אחרים ע"מ לקבל תשובות.

בברכה, ד"ר רקפת ברזלאי
אשמח לדעת מה ההוראות עבור רופאי מרפאות חוץ בקהילה .