ספחת

דפוסי תזונה מעודדי דלקת והיארעות מחלות עור בקרב נשים

לא נמצא קשר בין דפוסי תזונה המקדמים דלקת לבין הסיכון להיארעות ספחת, דלקת פרקים הקשורה בספחת או דלקת עור אטופית בקרב עוקבה גדולה של נשים

08.07.2019, 15:49
טיגון במרגרינה, שומן טראנס (צילום: אילוסטרציה)
טיגון במרגרינה, שומן טראנס (צילום: אילוסטרציה)

מטרת המחקר הייתה להעריך את הקשר בין דפוסי תזונה המקדמים דלקת לבין היארעות של ספחת, דלקת פרקים הקשורה בספחת (Psoriatic Arthritis) ודלקת עור אטופית. המחקר התבצע על אוכלוסייה של נשים ממחקר האחיות השני. דפוס תזונה דלקתי (Empirical Dietary Inflammatory Pattern – EDIP) חושב בתחילת המחקר ולאחר מכן כל ארבע שנים. היארעות של המחלות הנ"ל הוערכה ואוששה על ידי דיווח עצמי. החוקרים השתשמשו בניתוח רב-משתני ע"ש Cox לחישוב שיעורי הסיכונים לקשר שבין דיאטה לבין הסיכון לאחת מהמחלות הנ"ל.

במחקר השתתפו 85,185 נשים שהוערכו לספחת ו-64,443 נשים שהוערכו לדלקת עור אטופית. במהלך המחקר נרשמו 1,432 מקרים של ספחת, 262 מקרים של דלקת פרקים הקשורה בספחת ו-403 מקרים של דלקת עור אטופית. דפוסי תזונה המקדמים דלקת לא היו קשורים בסיכון לתוצאים במודלים רבי-משתנים (p>0.05 לכל הערכים). יחס הסיכונים להשוואה בין התזונה הכי מקדמת דלקת בהשוואה לזו שהכי אינה מקדמת דלקת עמד על 0.99 (רווח בר-סמך 95%: 0.83-1.18) עבור ספחת, 1.22 (0.81-1.83) עבור דלקת פרקים הקשורה בספחת ו-0.96 (0.69-1.34) עבור דלקת עור אטופית. מגבלות המחקר קשורות בדיווח העצמי ובמגבלות הזכרון של הנבדקות.

מקור: 

Bridgman A.C et al (2019). Journal of the American Academy of Dermatology, Volume 80, Issue 6, 1682 - 1690;

נושאים קשורים:  ספחת,  מחקר עוקבה,  תזונה מקדמת דלקת,  מחקרים
תגובות